Articles

Σχεδιασμός κατά παραγγελία

Παρά την μεγάλη ποικιλία γραμματοσειρών σε πολλές γλώσσες, ακόμη και στα ελληνικά, πολύ συχνά είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός γραμματοσειρών κατά παραγγελία. Στην παγκοσμιοποιημένη σύγχρονη αγορά, η απαίτηση αυτή βασίζεται στην ανάγκη ομοιομορφίας της οπτικής ταυτότητας, την οποία αποζητούν πολλές εταιρίες του εξωτερικού, τόσο στις άλλες γλώσσες όσο και στα ελληνικά. Έτσι, τα τελευταία χρόνια η εταιρία μας έχει αναλάβει είτε τον εξελληνισμό, είτε τον κατ’ αποκλειστικότητα σχεδιασμό λατινικών και ελληνικών γραμμάτων για περισσότερους από 100 πελάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η υπηρεσία αυτή αφορά στην μετατροπή γραμματοσειρών της αγοράς (όπως ο σχεδιασμός νέων βαρών και παραλλαγών), στον εξελληνισμό εταιρικών γραμματοσειρών για πολυεθνικές εταιρίες και διεθνείς τίτλους περιοδικών, ή ακόμη στον σχεδιασμό νέων γραμματοσειρών στα λατινικά και στα ελληνικά.

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου Σχεδιασμός κατ' αποκλειστικότητα για το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, 2021.

Γραμματοσειρά βασισμένη στη CF Mod Grotesk, για τις ανάγκες Εταιρικής Ταυτότητας και Επικοινωνίας του MGA Rhodes.

Συνεργασία: Semiotik Design Agency

McDonald's Εξελληνισμός κατ' αποκλειστικότητα της εταιρικής γραμματοσειράς Speedee σε 9 βάρη/στυλ για χρήση στην επικονωνία της McDonald's στην Ελλάδα, 2021.

Πρωτότυπο σχέδιo: Dalton Maag Πελάτης: DDB Athens, McDonald's

IQOS Greek Εξελληνισμός κατ' αποκλειστικότητα της γραμματοσειράς IQOS Greek σε 6 βάρη/στυλ για χρήση στην επικονωνία των καπνικών προϊόντων IQOS στην Ελλάδα, 2021.

Πρωτότυπο σχέδιo: Monotype Πελάτης: Publicis Athens, Papastratos PMI

New Cyprus Museum Σχεδιασμός κατ' αποκλειστικότητα για το Νέο Μουσείο Κύπρου, 2020-21.

Γραμματοσειρά εμπνευσμένη από το Κυπριακό Συλλαβάρι, για τις ανάγκες Εταιρικής Ταυτότητας και Επικοινωνίας του Νέου Μουσείου Κύπρου.

Συνεργασία: Post-Spectacular Office

Arla Greek Εξελληνισμός κατ' αποκλειστικότητα της εταιρικής γραμματοσειράς ARLA σε 2 βάρη/στυλ για χρήση στην επικονωνία της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα, 2021.

Πρωτότυπο σχέδιo: Letters from Sweden Πελάτης: Rascal

SNFCC Panoptik Σχεδιασμός κατ' αποκλειστικότητα για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 2019.

Γραμματοσειρά βασισμένη στη CF Panoptik, με πληθώρα εναλλακτικών χαρακτήρων και συμβόλων που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες Εταιρικής Ταυτότητας και Επικοινωνίας του ΚΠΙΣΝ.

Συνεργασία: Bend

Cavafy Script, Ίδρυμα Ωνάση, 2014-2019

Η Cavafy Script είναι μια γραμματοσειρά βασισμένη στο καλλιγραφικό στυλ του Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη. Οι ελληνικοί χαρακτήρες της γραμματοσειράς βασίζονται στα αυτόγραφα ποιήματα από το τετράδιο Σεγκοπούλου, ενώ οι λατινικοί βασίζονται στην αλληλογραφία του με τον Edward Morgan Forster.

Ιωλκός Απλά (Διδότου), 2016

Σχεδιασμός κατ' αποκλειστικότητα για τις εκδόσεις Ιωλκός.

Samsung FF Clan Ελληνικά

Εξελληνισμός της γραμματοσειράς FF Clan (Samsung) του Łukasz Dziedzic, για αποκλειστική χρήση. 2014 Π. Χαρατζόπουλος, πελάτης: Fontshop (Monotype GmbH)

Αττικές - Hello Fashion magazine

Σχεδιασμός πρωτότυπης ελληνολατινικής γραμματοσειράς τίτλων περιοδικού Hello Fashion, 2014 Πελάτης: Alpha Editions, Βαγγέλης Πέππας (art director).

Stratum 1 Greek & Cyrillic

Σχεδιασμός Ελληνικών και Κυριλλικών χαρακτήρων, 2013. Γραμματοσειρά Stratum 1, © Process Type. Αποκλειστική χρήση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πελάτης: Ogilvy SA, Belgium.

Lidl - Hand font

Χειρόγραφη γραμματοσειρά για τα Supermarket Lidl. Σχεδιασμός κατ' αποκλειστικότητα, 2013 © Lidl Γραφικός χαρακτήρας: Θ. Περδικάκης Πελάτης: ATTP, Athens

Lidl - CSR

Χειρόγραφη γραμματοσειρά κεφαλαίων για τα Supermarket Lidl. Περιλαμβάνει πάνω από 2.000 εναλλακτικούς χαρακτήρες, όπου με την κατάλληλη κωδικοποίηση δίνουν την αίσθηση της τυχαίας και ελεύθερης γραφής. Σχεδιασμός κατ' αποκλειστικότητα, 2014 © Lidl Γραφικός χαρακτήρας: Θ. Περδικάκης Πελάτης: ATTP Athens

Galaxy

Σχεδιασμός καλλιγραφικής γραμματοσειράς. Πελάτης: Telia & Pavla | BBDO, Κύπρος (2013).

Yasu - All about yogurt

Σχεδιασμός εταιρικής γραμματοσειράς για τα καταστήματα Yasu - All About Yogurt (2012-13). Πελάτης: Red Design Consultants

Καλλιμάνης

Σχεδιασμός γραμματοσειράς για την εταιρία αλιευμάτων και κατεψυγμένων Καλλιμάνης (2012-13). Πελάτης: Soho Square

ΑΒ Βασιλόπουλος Σχεδιασμός εταιρικής γραμματοσειράς.

Σχεδιάσαμε κατά παραγγελία της αλυσιδας Supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος μια νέα εταιρική γραμματοσειρά. Η νέα γραμματοσειρά χρησιμοποιείται κατ’ αποκλειστικότητα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση ενός ιδιαίτερου ύφους στην οπτική ταυτότητα του πελάτη. Σχεδιασμός της πρωτότυπης λατινικής: David Buck, (sparkytype.com). Έτος: 2010-2011

Pencil

Σχεδιασμός γραμματοσειράς για λογαριασμό πελάτη της διαφημιστικής εταιρίας Wunderman. Year: 2011

Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Σχεδιασμός γραμματοσειράς αποκλειστικά για την εφημερίδα «Δημοκρατία». Γραμματοσειρά Τίτλων Έτος: 2010

FF Unit Slab Greek Εξελληνισμός γραμματοσειράς για την εφημερίδα "Μetro"

Προσαρμογή στα ελληνικά της γραμματοσειράς Unit Slab, η οποία χρησιμοποιείται από όλες τις εκδόσεις της εφημερίδας "Μetro" ανά τον κόσμο, μετά τον επανασχεδιασμό της. Unit Slab (Christian Schwartz, Erik Spiekermann, Kris Sowersby - Fontshop)

Le Corbusier Greek Εξελληνισμός γραμματοσειράς για το περιοδικό Homme

Γραμματοσειρά για το περιοδικό Homme. Le Corbusier (© Nico Schweizer, Lineto)

Franklin Antiqua Greek Εξελληνισμός γραμματοσειρών για το περιοδικό AutoBild (ελληνική έκδοση)

Γραμματοσειρές για την ελληνική έκδοση του περιοδικού Autobild. Σχεδιάστηκε η Franklin Antiqua.

Proteus Project Εξελληνισμός γραμματοσειρών για το περιοδικό Maxim (ελληνική έκδοση)

Neutra, Freight, Kari, Davison Greek Εξελληνισμός γραμματοσειρών για το περιοδικό House & Garden (ελληνική έκδοση)

Γραμματοσειρές για την ελληνική έκδοση του περιοδικού House & Garden. Σχεδιάστηκαν στα ελληνικά οι γραμματοσειρές: Neutra Display & Text (Christian Schwartz, House Industries) Freight Display & Big (Joshua Darden, GarageFonts) Kari (Neil Summerour, Typetrust) Davison Americana (M. Davison, Monotype Imaging)

Heroun Sans Εξελληνισμός γραμματοσειρών για το περιοδικό Men's Health (ελληνική έκδοση)

Γραμματοσειρές για την ελληνική έκδοση του περιοδικού Men's Health. Heroun Sans (Cyrus Highsmith, Font Bureau)

Urania Sato

Ζητήθηκε ο σχεδιασμός μίας πρωτότυπης εταιρικής γραμματοσειράς για την εταιρία επίπλων SATO. Στηρίχθηκε στην CF Urania και σχεδιάστηκε με βάση τις απαιτήσεις του πελάτη για μία γεωμετρική, τεχνολογική γραμματοσειρά σε τρία βάρη. Η γραμματοσειρά αυτή θα είναι σύντομα διαθέσιμη στην αγορά.