Αφιέρωμα στο Στέλλα Πρότζεκτ από την εβδομαδιαία δημοσιογραφική εκπομπή «Εναλλακτικά Art-o-ποιήματα» για την τηλεόραση της ΕΡΤ3. Δείτε το μετά το 41ο λεπτό (3ο μέρος) στον παρακάτω σύνδεσμο. http://webtv.ert.gr/ert3/26mai2017-enallaktika-art-o-piimata/


Ευχαριστώντας θερμά τους φίλους μας για αυτά τα 20 χρόνια υποστήριξης και εκτίμησης, διανέμουμε δωρεάν το πρώτο βάρος της γραμματοσειράς CF Dromon (Medium) για ένα μήνα, καθ' όλη τη διάρκεια της Έκθεσης «GR Design Δράσεις» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) από 18/04 – 17/05/2015 και στην οποία συμμετέχουμε.

Η δωρεάν γραμματοσειρά καλύπτεται από τη βασική Άδεια Χρήσης Desktop και είναι διαθέσιμη για καταφόρτωση μέσω του site μας.


GR Design Δράσεις
 
Το περιοδικό gr design με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την έναρξη της έκδοσής του, διοργανώνει έκθεση «πεπραγμένων». 
Την επέτειο των δύο χρόνων γιορτάζουν με τη συμμετοχή τους σχεδιαστές από το ευρύ φάσμα της δημιουργίας και των ποικιλιών του Ελληνικού design. 
Το περιοδικό gr design αναφέρεται στα δύο χρόνια δράσεων του, ο Μιχάλης Κατζουράκης συμμετέχει με έργα του για εξώφυλλα του περιοδικού, η Μαριγώ Κάσση συμμετέχει με έργα από τη συλλογή της "Κάπου εδώ υπάρχει έαν κορίτσι", ο Δημήτρης Αρβανίτης παρουσιάζει τις αφίσες του που έγιναν μέρος της συλλογής του Παρισινού Musée des Arts Décoratifs, η ομάδα We design παρουσιάζει εργασίες της συλλογής greecerevisited, τα Χαρτιά Περράκη μας υποδέχονται στην «Αποθήκη χάρτου», η Ένωση Γραφιστών συμμετέχει με επιλογές έργων της δράσης της, ο Γιάννης Κουρούδης επιλέγει αφίσες του για τη Λυρική, ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος αποκαλύπτει «εμπειρίες Τυπογραφίας» και συμμετέχει μαζί με τον Βασίλη Γεωργίου και τον Γιάννη Καρλόπουλο στο «Στέλλα πρότζεκτ» και την Ελληνική καλλιγραφία. 
Ακόμα παρουσιάζονται οι νέες εκδόσεις του «gramma», το βιβλίο του Δημήτρη Αρβανίτη «Στιγμιαίο Ντιζάιν», του Πάνου Κωνσταντόπουλου «Infographics» και «graphic design» 
και του Κώστα Θεοχάρη «Αθήνα, η ζωή στους δρόμους». 
Η έκθεση κλείνει με τα έργα των νέων σχεδιαστών που προκρίθηκαν στην ετήσια διοργάνωση του περιοδικού με σκοπό την προβολή της «φρέσκιας δημιουργίας».

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
Ώρα: 19:30
Είσοδος Ελεύθερη
Ομιλητες:
Γιάννης Καρλόπουλος,
Βασίλης Γεωργίου,
Παναγιώτης Χαρατζόπουλος

Για περισσότερα πατήστε εδώ
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της Neutraface 2,
ισχύει ειδική τιμή έκπτωσης για ένα μήνα και μέχρι 31/12/2011.

Neutraface Display Greek, 160 ευρώ (από 200)
Neutraface Text Greek, 180 ευρώ (225)
Neutraface Display Pro, 260 ευρώ (325)
Neutraface Text Greek, 280 ευρώ (350)
Neutraface Display 2 Greek, 160 ευρώ (200)
Neutraface Text 2 Greek, 180 ευρώ (225)
Neutraface Greek Family, 288 ευρώ (360)

Οι παραπάνω τιμές επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23%
2, 3, 9, 15, 16, 17 Απριλίου 2011

Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας διοργανώνει εργαστήριο στα γραφεία της με θέμα «Μεταξοτυπία - Όταν το γράμμα γίνεται σχέδιο» με εισηγητές τους Μανώλη Αγγελάκη και Παναγιώτη Χαρατζόπουλο.

Περισσότερα
http://gda.gr/content/workshop-5-μεταξοτυπία-όταν-το-γράμμα-γίνεται-σχέδιο

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Μανώλης Αγγελάκης (tind), Παναγιώτης Χαρατζόπουλος
Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς.
24/9 - 24/10, 2010


H περιπέτεια ενός καλλιτέχνη, στα πελάγη της ελληνικής τυπογραφίας.
Η πορεία 50 χρόνων ενός καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη, ερευνητή, σχεδιαστή και δασκάλου της τυπογραφίας μέσα από το έργο του.

Η επιμέλεια της έκθεσης έχει γίνει από τους Δημ. Θ. Αρβανίτη και Π. Χαρατζόπουλο

Υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

Περισσότερα

Το video της έκθεσης
22, 23 και 29 Μαΐου, 2010
Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας διοργανώνει τριήμερο εργαστήριο στα γραφεία της, με τίτλο «Μάθε παιδί μου γράμματα» και εισηγητή τον Παναγιώτη Χαρατζόπουλο.
Θα μελετηθούν η ιστορία, η σωστή χρήση και τα μυστικά του σχεδιασμού των ελληνικών γραμμάτων. http://gda.gr/content/μάθε-παιδί-μου-γράμματα
Στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης), ο Τάκης Κατσουλίδης τιμήθηκε με το βραβείο συνολικής προσφοράς που του απένειμε η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας.
Στα πλαίσια της νέας συνεργασίας της Cannibal με τη House Industries κυκλοφόρησαν οι γραμματοσειρές Neutraface.
Έναρξη, σε πιλοτική μορφή, του νέου δικτυακού τόπου της Ελληνικής Ψηφιακής Τυποθήκης www.new.fonts.gr
Η Cannibal είναι χορηγός των βραβείων ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης), στηρίζοντας των θεσμό που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.